Ras-blog-mus, 2.år

BLOGSTATS_1

Ras-blog-mus, 2.år
Siden en spontan fødsel d. 4. juli 2007 har Bloggen levet et nærende liv. Efter 2 år og en krise har ca. 150.000 besøgende været forbi. Hvad de fleste måske ikke kan se, er, at jeg kan se præcis hvilke indlæg der trykkes på igen igen. Men også hvilke søgeresultater i finder på google med information som leder hertil.

Løbende har det afledt en invitation til at sidde med i Arkitektforeningens Medieudvalg, CopenhagenX´s: Den Rullende Redaktion og et helsides interview i ArkitekturM.

Blog vs Bruger
Jeg kan følge at mandag eftermiddag og onsdag formiddag er der virkelig tryk på. Og skinner solen fredag er det ikke computeren i går hjem til. Regner det derimod er det ikke meget arbejde der bliver lavet efter frokost, haha!. Dagen efter en lørdag med all-around-the-city fest kan man også følge strømmen.
Det giver også fin mening hvis den såkaldte krise har givet de fleste lidt mere tid – kurven fortæller ihvertfald ikke det modsatte. Men omkring samtidig havde jeg lært tage indlæggene, hvilket hjælper Google med super præcise søgeresultater, hvilket jo også spiller ind.

Sortering og overblik
Her i sommerferien blev det så til en “Historik” så det var lettere at browse ned i de tidligste artikler, eller finde tilbage til et gammelt indlæg. Det førte hurtigt til idéen om en egentlig sortering i 5 overordnede viden- og kompetancefelter, under navnet “Værktøjer”. Og det var noget der virkelig præsenterer bredden – og det gælder også for mig selv!

Hvor kører Bloggen egentlig henaf?
Jeg kan afsløre at jeg ofte tester Googles søgeresultater, i et forsøg på at finde de ting der er sværest at finde. Når den nyuddannnede sidder den første arbejdsdag og ville ønske at det var lettere at finde ud af det hele, så er mit altoverskyggende  håb at jeg kan pege i nogle små retninger – lidt hjælp til selvhjælp!. Men generelt er det nu tydeligt at en stor del stadig kommer herind nedefra-og-op, dvs. at et af indlæggende slog igennem i et søgeresultat. Og det er rigtig godt, for så virker Bloggens arkivfunktion jo helt perfekt.

Er Arkitekter for søde?
Jeg har spurgt til det tidligere: Hvorfor kommenterer arkitekter overhovedet ikke? Arkitekter er absolut kompetente, men det er tydeligt at dem der kommenterer her på bloggen ikke kun er ildsjælene, men også dem der synes det er sjovt at spæde til. jeg kan kun være dybt jaloux på steder som Kommunikationsforum.dk hvor alt kommenteres, og ofte er kommentaren ligeså givende som selve indlægget. De er samtidig en retningsgiver og kvalitetskontrol.

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektfaglighed, Strategi, Web 2.0 og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Ras-blog-mus, 2.år

 1. Ib Kaa siger:

  Du skriver: Er arkitekter for søde?

  Er det arkitekter?
  Jeg er ivrig læser af din blog og er bare almindelig nysgerrig…
  Har du nogen fornemmelse af hvem det egentlig er der læser din blog?

  • Rasmus Brønnum siger:

   Hej Ib.

   Selvfølgelig er det ikke alle der er arkitekter. Egentlig kan jeg ikke se det herindefra. Men min erfaring siger mig at alle arkitekter jeg har kontakt med, enten har hørt om, googlet sig forbi flere gange eller følger Bloggen dagligt.

   Jeg skriver ud fra en arkitektvinkel – på godt og ondt :-). Dvs jeg også skriver udfra hvad jeg synes der også godt kunne interessere arkitekterne. Og det er jo ofte indlæg med ting fra andre faggrene. På samme vis som at en, såkaldt, ingeniør blog bliver anderledens hvis den har lidt vinkel på kunst, filosofi, forretning eller arkitektur mm med ind over.

   Men du kan jo glædes over at du ikke hører til “de der lidt for søde arkitekter” idet du jo lægger en kommentar, haha!

   Vh Ras

 2. Hilmar Þór siger:

  Du siger at arkitekter er ikke dygtige til at kommentere! De er for söde

  Der er en forklaring på det.

  For det förste er arkitekter en temmelig lukket kreds der kender hinanden og hinandens arbejder. Derfor töver de lidt nå de skal til at kommentere, kritisere eller rose hinandens arbejder. Arkitekter vil altid fornærme hinanden med sine kommenter, ligemeget hvilken mening de har om tingene. Og det vil vi helst ikke.

  For det andet er det såddan at arkitekter giver en del af sig selv hver gang de offentlig gör sin mening om kollegaernes arbejde. Det kender du som arkitekt at når man ruller sine förste skitser ud for klienten, föles det tit som om man strippar og står næsten nögen foran sin klient og sit projekt.

  Dette er til dels fiorklaringen på at arkitekter kommenterer ikke.

  Det er også en anden ting. Vi lever i en forrvirret tid angående arkitektur, stil og kultur. Man föler sig meget usikker som arkitekt for tiden. Man er usikker ovefor sin egen mening. Og derfor beslutter man at sige ingenting.

  Det er synd.

  • Rasmus Brønnum siger:

   Jeg på helt sikkert du har ret når det kommer til den kritiske kommentar. Men den tillæggende kommentar er jo ligeså ofte en udbygning eller positiv tilkendegivelse (det med kvalitetssikringen) der kun gør det bedre.

   Med “for sød” mener jeg nok mere at man viser hensyn, går af vejen og respekterer “tale ro”. Hvis jeg postulerer at et nyt program, produkt, eller en artikel er værd at kigge nærmere på, så er det netop kommentaren der understøtter. Og lur mig om ikke der skulle være nogen derude der ofte ved bedre, haha!

   PS. Takker på alles vegne for kommentaren :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s