Hvordan er vores byer i 2035?

If Skadeforsikring er begyndt at udgive årsrapporter med kød på. for 2008 var temaet for deres årsrapport: “Byen 2035” – download rapporten som pdf (36 sider).

“Vi bliver flere. Vi forbruger mere, rejser mere, har flere biler og større boliger end nogensinde. Teknologien medfører, at verden krymper, samtidig med at der dannes nye kløfter. Hvordan vil alt dette påvirke livet i vores nordiske byer, når vores børn er voksne? Hvilke løsninger har vi brug for til fremtidens fem vigtigste udfordringer?”

De 5 afsnit i rapporten:

1. Hvordan skal vi bo?
En øget urbanisering stiller store krav til byernes boligmiljøer og infrastruktur. Men det handler ikke bare om at bo tættere. Det handler først og fremmest om at bo smartere, tilpasset både klima og de ny livsstile.

2. Hvordan skal vi arbejde?
Morgendagens arbejdstager er en højtuddannet, kræsen og mobil bybo med et globalt arbejdsmarked for sine fødder. Med åbne grænser, ny teknologi og en stadig ældre befolkning er arbejdsmarkedet allerede ved at blive grundlæggende ændret. For arbejdsgivere, der ønsker at være attraktive i år 2035, bør fokus ligge på fleksibilitet.

3. Hvordan skal vi bevæge os rundt?
I 1950’erne troede man, at vi ville køre rundt i svævere på dette tidspunkt. Når nutidens eksperter skal spå om trafikforholdene i år 2035, er de lidt mere forsigtige. Altså ingen svævere. Tværtimod er det meste, som det plejer – det handler snarere om små, men vigtige forandringer.

4. Hvordan påvirkes vi af den teknologiske udvikling?
Den øgede digitalisering indebærer et mere behageligt liv, men også en fare for den personlige integritet. Alt det, vi gør, vil kunne blive overvåget via vores elektroniske fodspor. I år 2035 er ”storebror” en magtfaktor, som hverken privatpersoner eller virksomheder kan ignorere.

5. Hvem havner udenfor?
Der er to grupper mennesker, der vil komme til at få det svært i år 2035: de, der kører i højeste gear til de rammes af stress, angst eller depression, og de, der mangler uddannelse. Det fysiske helbred vil også være et stort spørgsmål for fremtidens vindere.

Reklamer

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektfaglighed, Bæredygtighed, Forskning, Strategi og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s