Flere forsangere i The Notorious BIG

BIG ekspanderer i udlandet og udvider ledelsen.

Fem nye Partnere og to nye Associerede Partnere fra den eksisterende ledelsesgruppe træder ind i ejerkredsen hos BIG A/S.

BIG A/S har siden stiftelsen af Bjarke Ingels i 2005, tidligere PLOT, skabt innovative byggerier, opnået et internationalt renommé og markeret sig i samfundsdebatten i Danmark og udland. Gennem de seneste fire år, har tegnestuen oplevet øget global interesse med projekter i Europa, Mellemøsten, Nord- og Sydamerika, samt Central – og Østasien. Med ønsket om at styrke tilstedeværelsen i Asien, vil der i løbet af 2010 etableres et kontor i Hong Kong.

BIGs seneste prisvindende projekter Tallinns nye Rådhus, Astanas Nationalbibliotek, World Village of Women Sports i Malmø, samt Shenzhen Energy Mansion, der alle er påbegyndt eller i opstartsfasen, fordrer en ekspansion af BIGs ledelse og ejerstruktur. Fra 1. December 2009, vil Andreas Klok Pedersen, Finn Nørkjær, Thomas Christoffersen, Jakob Lange and David Zahle, der alle har samarbejdet med Bjarke Ingels siden PLOT og fungerer som projektledere på ovennævnte projekter, indgå i BIGs partnergruppe. Derudover udnævnes BIGs Administrerende Direktør, Sheela Maini Søgaard, samt Kai-Uwe Bergmann, Direktør for International Forretningsudvikling og Kommunikation, til Associerede Partnere.

Bjarke Ingels, Stifter af BIG ” Vi er et hold af over 20 nationaliteter og føler os alle privilegerede over, at samarbejde med så talentfulde og passionerede mennesker på tværs af alder, nationalitet og religion. Det nye partnerskab er en naturlig udvikling af et godt og stærkt samarbejde gennem mange år.”


Andreas Klok Pedersen, projektleder på en række af BIGs projekter i større skala, senest det prisvindende 200 meter høje Shenzhen Energy Mansion i Kina og masterplanen Zira Island i Azerbaijan. Andreas har stået i spidsen for det nye Tamayo Museum i Mexico City, de københavnske projekter Lego Towers, Scala og Kløverkarreen, samt BIGs bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig 2004 og 2008. Andreas underviser desuden på Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Finn Nørkjær, ansvarlig for udviklingen og realiseringen af VM-Husene i Ørestaden og nabogrundens Bjerget. Finns seneste projekter tæller det igangværende 8-Tallet på 62.000 m2 og den Danske Pavilion til Expo Verdensudstillingen i Shanghai, som begge fejrede rejsegilde i denne måned og skal stå færdige i 2010.

Thomas Christoffersen,projektleder og designarkitekt på de fleste af tegnestuens realiserede projekter, herunder VM-Husene, der stod færdigbygget i 2005 og 8-Tallet, som er under opførsel. Senest, har Thomas stået i spidsen for det prisvindende forslag til Kazakhstans nye nationalbibliotek, Astana National Library på 30.000 m2. Thomas underviser på Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Jakob Lange, projektleder på Bjerget – vinderen af flere anerkendte internationale priser, heriblandt Verdens Bedste Boligbyggeri ved WAF, MIPIM Award – Best Housing, ULI Award – Best Housing Europe og Forum AIDs – Bedste Nordiske Arkitektur. Senest har Jakob tegnet vinderforslaget til Tallinns nye Rådhus, som skal stå færdigt i løbet af 2012.

David Zahle, projektleder på det 6.000 m2 Søfartsmuseum i Helsingør, som skal færdigbygges til 2012. Hans arbejde tæller også projektledelse af Helsingørs Psykiatriske Hospital, 2006, og en central rolle ved den nyligt vundne konkurrence World Village of Women Sports i Malmø, samt ved Stavanger Koncertsal der blev tildelt den Gyldne Løve. Davids ansvarsområde dækker også rekruttering af nye medarbejdere til BIG.

Sheela Maini Søgaard varetager driften af BIG, med ansvar for den overordnede sagsstyring og tegnestuens økonomi. Siden August 2008, har Sheela fokuseret på optimering af BIGs cashflow, formalisering af BIGs kontraktpolitik og arbejdet med organisationsstrukturen. Sheelas tidligere stillinger har været som Forretningsudviklingschef i Meyer Aps, International Produktchef i GN Resound og Strategisk Konsulent hos McKinsey.

Kai-Uwe Bergmann leder BIGs internationale forretningsudvikling, og har været en nøgleperson i BIGs geografiske ekspansion med aktiviteter i mere end 15 lande. Hans ansvarsområde tæller også BIGs Presse og Kommunikation. Kai-Uwe fungerede desuden som Projekt Manager på Zira Island, er akkrediteret i USA, England og Danmark og LEED AP certificeret. BIG har netop indgået et samarbejde med Kilo Design af Lars Larsen og Jens Martin Skibsted, stifteren af Biomega, under navnet KiBiSi. Udstillingen Yes is More, der tidligere i år blev afholdt på Dansk Arkitektur Center, gentager succesen påAROS Kunstmuseummed åbning d. 4 Dec. Udstillingens værker dokumenteres i en bog af samme navn, udgivet af forlaget TASCHEN.

For billeder i høj opløsning og yderligere information:kai-uwe@big.dk

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektfaglighed og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Flere forsangere i The Notorious BIG

 1. Christian siger:

  Hej Rasmus, Jeg har fulgt med i din blog i et års tid nu og er glad for at se dine nyheder omkring dansk og udenlandsk arkitektur som normalt ikke kan findes andre steder. Nyheder som jeg for det meste finder relevant for mig. Jeg kan for det meste også godt lide dine artikler men har på det seneste manglet lidt objektivitet omkring danske tegnestuer. Især de større danske tegnestuer som BIG er meget repræsenteret på en ulig måde. Du snakkede f.eks. omkring ulighed i løn osv. for praktikanter hvor du fremstillede BIG som et godt eksempel. Og der er mig bekendt, tæt på det værste sted at tage hen som praktikant, hvis du gerne vil lære noget som ikke omhandler at skære i pap.

  Håber på en forsat god blog.

  Mvh

  Christian

 2. Rasmus Brønnum siger:

  Hej C

  Nu er der ingen mening i at gå stærkt efter objektivitet…ihvertfald ikke i forhold til den du får ind fra f.eks. DAC osv. Det er selvfølgelig relativt hvad der er henholdsvis dig bekendt vs. mig bekendt , haha!.

  I det enkelte tilfælde vil jeg dog fastholde, at enhver tegnestue der giver et løntilskud til deres praktikanter , er et godt eksempel – hvem ville ikke det? Og det er nu ikke fordi at jeg forsøger at være pro pro pro BIG, men faktisk er det en måde at kreditere den der krediteres fortjener, og ikke køre med på den gængse “BIG is Bad”, som alle danske arkitekter øjensynligt elsker!!

  Helt basic så er BIG jo nok en tegnestue der giver mulighed for den studerende der har masser af anderledens værktøjer i bagagen og gerne vil prøve dem af. Og hvis man modsat tror at det er et sted hvor at man kan komme og være en lille “objektiv” flue på væggen og bare lære lære lære, ja, så er det måske den forkerte tegnestue at søge praktik på. Her er det noget for noget!

  Tak for kommentaren.

  Ras

 3. John Dingle siger:

  Hej Rasmus
  Også jeg følger tro din blog, som oftest er yderst relevant og spændende. Tak for et virkeligt godt stykke arbejde!
  Jeg er dog enig i Christians kommentar – For mig at se er BIGs projekts praktisk talt ene one-liners der ikke rigtigt er sjove – Og hertil hører en, i mine øjne, ikke særlig sjov markedsføring og firmapolitik?, der, omend succesfuld, minder mest om hvad man ser indenfor reklamebranchen – nemlig oneliners og let omgang m. normal respect om en etik der normalt følger faget.
  For mig at se er deres langt bedste projekter fra plot-tiden (havnebadet og det lille bådhus), og siden er det gået ned ad bakke.
  Desuden er de extremt dygtige til at få deres projekter og other info på de fleste andre blogs (dezeen oa. (tak for en meget fyldig og god link-del også)).
  Anyhow – tak for en god blog, keep up the good work

  mvh
  John

 4. backup vocals siger:

  Mig bekendt er ingen af de omtalte partnerskaber trådt i kraft – eller i nærheden af at gøre det. Men det står der jo heller ikke i pressemeddelelsen. Kun at de 7 “træder ind” i ejerkredsen. Ikke hvornår og ikke hvordan. Titlerne har flere af dem haft i årevis, og nyheden er måske ikke så relevant for os andre, men interressant hvis den i virkeligheden understøtter de ovenstående kommentarer ved at være varm luft…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s