Phantasm CS Studio (Illustrator CS4 Plug-in)

Hvis du nogensinde har haft behov for [hurtigt] at skabe et halftone OG vektoriseret ud fra et pixeleret billede, ja, så kender du også alt til de manglende funktioner i f.eks. Adobe Illustrator og Photoshop. Den old-school måde er selvfølgelig Photoshops ustyrlige Halftone filter. Det ser måske rigtigt ud, men det er tungt tungt tungt og opløsningen er hele tiden en klar begrænsning. Her prøver man sig så af med at hente det ind i Illustrator og så trace skidtet – men det er alt alt for ringe kvalitet.

BIG’s hullede alluminiumsfacade på VM-Bjerget (og efterfølgende på deres EXPO pavilion) er et eksempel på et facademønster skabt ud fra et billede konverteret til Halftone format. Og fordi det skulle CNC fræses eller Lasercuttes, så skulle det være i vektorformat. På tegnestuen ved jeg at der blev brugt forskellige plug-ins i Photoshop til at præcisere udtrykket. Men den endelige produktionsfil var stadig her lidt af en udfordring. Heldigvis havde Netto Perforering, som skulle producere facaden, noget fancy software der kunne gøre arbejdet færdigt. Men det hjælper jo stadig ikke på at vi alle til tider har brug for skidtet i et ordentligt filformat på tegnestuen, f.eks. hvis der skal laves en facade mock-up på lasercutteren.


Nu var der en veninde der skrev forleden fra en norsk tegnestue, og havde brug for at sende det halftone billede hun havde lavet, videre til trykkeren…i vektoriseret format. Så jeg kiggede mig lidt omkring og stødte så på et virkelig godt plug-in til Adobe Illustrator, kaldet Phantasm CS Studio v1.0 (… hvis du googler titlen, så finder du helt sikkert hurtigt frem til et link på freshwap.net – test det og overbevis din IT ansvarlige om at købe det). Det kan det hele og lidt til. Hent dit billede ind og indstil  din halftone samtidig med at du kan følge med i ‘preview’. Super. Og skal du lave det om senere hen, så er det fuldt ud interaktivt, modsat i Photoshop. Og til slut kan du så ‘expande’ din opsætning, så du får det ud i wonderfull vektor format. Det kan vi lide!!

Nedenfor er det en lille promo film der viser arbejdsgangen og hvordan du ‘expander’.

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektfaglighed, Film, Grafik & Design, projektering, Software, Tutorial og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Phantasm CS Studio (Illustrator CS4 Plug-in)

 1. Thorbjørn siger:

  De gange hvor jeg har haft behov for at gøre dette har jeg med held brugt

  1 Photoshop Colorhafltone
  2 Illustrator Live Trace
  3 Illustrator “Effect>Convert to shape>Ellipse”

  På denne måde kan man rette op på de skæve cirkler som Live trace funktionen laver.
  Som bonus kan man bruge Warp værktøjet til at rette på nogle områder hvis man vil have dem større eller mindre.
  Plus man også kan vælge at lave firkanter og efterfølgende dreje dem, eller …

  Der findes desuden et grasshopper script der kan lave samme funktion på baggrund af et jpg gråtone billede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s