AutoCad 2011 til Mac OS X

Mac får sin AutoCad tørst slukket
Autodesk annoncerede i sidste uge at AutoCad nu kommer til… ALT!. Hvor det før kun var PC-only,  kommer det nu til iPhone, iPad, iPod Touch og din Mac. Tillykke til alle jer der er godt trætte af at køre dit windows virtuelt med fx. Parrallels eller VMware Fusion, sidst i oktober vil det kunne få en ende.

Og der er virkelig tale om en revolution. Det er absolut ikke i teknisk forstand, men i langt højere grad en politisk kovending. For hvordan kan man totalt undlade at viderudvilke verdens mest udbredte design software [10 millioner brugere!!] til netop den computer som flest kreative professionelle allerede ejer?? [Dog udgører Apple stadig en ubetydelig andel af det globale pc-marked på ca. 4%]. Svaret kan jo kun være, at Autodesks ledelse har ment at der var mere at vinde ved at holde Apple uden for døren, og dermed kunne sørge for at Arkitekt-, Ingeniør- og Konstruktionsbranchen (AEC) kun kunne vælge PC platformen.

Website: www.autodesk.com/autocadformac

Google SketchUp 8 var dråben
I de sidste 4-5 år er der dog gået en del huller i muren mellem Apple og windows. Først var det var microchip producenten Intel som begyndte at levere sine Pentium chips til Apple, som dermed droppede deres egne processorer. MEN det er faktisk Google der for kort tid siden, leverede dødsstødet med sin udgivelse af SketchUp 8. Kun få dage efter kom Autodesk så med sin nyhed om et AutoCad til Mac.

Og grunden har vist sig at være den lille-bitte 2D udvidelse i SketchUp,der gør det muligt at exportere i DXF og DWG formatet. Et format der kan åbnes i alle Autodesk’s produkter, og alle andre pro-programmer der gennem årene har sørget for mulighed for import af AutoCads filformat.

Google provokerede rent faktisk Autodesk sidste år, ved midlertidigt at indføre dwg/dxf export i deres gratis udgave af af SketchUp v.7.1 – bare lige for at vise Autodesk hvor let de kunne tage en stor bid af deres kage!! Autodesk fattede hentydningen, og forstod at de ikke længere kunne ignorere SketchUp. For sandheden er at det er slut med Autodesks kopiering af SketchUps work-flow ved at putte SketchUp-kinda-tools ind i AutoCad. Det er en krig Autodesk aldrig ville kunne vinde, da, et hastigt stigende antal brugere, vil vælge SketchUp som deres primære valg af software og efterfølgende [måske?] importere det ind i Autodesk produkter [3ds Max, Autocad, Maya… Revit?].


– Se 2. del af Autodesk præsentation af AutoCad til Mac

Autodesk udtaler selv, at AutoCad til Mac er baseret på en fuldstændig ny og frisk gang kodning, og ikke en eller anden andenhånds oversættelse eller en skrabet version af den mindre LT version. Og de har da også valgt at udnytte Mac OS X’s grafiske browsing  muligheder med Cover Flow og Multi-Touch teknologien på Mac notebooks, Magic Nouse og Magic Trackpad for en mere intuitiv brug af pan og zoom.

Hvor, Hvornår, hvor meget?
Autodesk regner med at de shipper det afsted sidst i oktober, efter en afsluttet periode med Beta-testing – dvs. først-til-mølle/ udvalgte brugere der gratis får en pre-version stillet til rådighed. Der er allerede lukket for tilmeldinger, men det er muligt at finde den gratis Beta version, der går under navnet “AutoCAD 2011 for Mac Sledgehammer Beta 1” – hvis man er lidt smart på tasterne.
Prisen er sat til 3.999 dollars, men prøv at høre tegnestuens IT-ansvarlige om ikke han kan holde øje med fremtidige muligheder for at få ‘gratis’ Mac hjemmearbejdsversioner til de ansatte [med de allerede betalte ‘flydende’ licenser?]. Allerede til efteråret vil Mac versionen blive gratis tilgængelig for studerende gennem Autodesks students.autodesk.com service. Derudover vil der komme en non-educational version og en Trial version.

AutoCAD WS
Autodesks målsætning om at satse på all-over brugervenlighed skal drives frem af en kommende Autocad DWG applikation til iPhone, iPad og iPod Touch enhederne.  AutoCAD WS er selvfølgelig endnu en smart måde at nå ud til Apple brugerne på – og så er den gratis!

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i 2D/ 3D/ 4D, Applikationer, Arkitektfaglighed, Design, Film, Software og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til AutoCad 2011 til Mac OS X

  1. Pingback: Tweets that mention AutoCad til MAC OSX | RASMUS BRØNNUM – en Arkitektur Blog -- Topsy.com

  2. Pingback: Autocad kommer endelig til Mac | RASMUS BRØNNUM – en Arkitektur Blog

  3. Pingback: AutoCAD Sledgehammer RC2 (Beta_6) | RASMUS BRØNNUM – en Arkitektur Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s