Laser-to-BIM


Arkitektens Lasersværd
Enhver arkitekt, der til tider er ude og registrere, har altid haft en tommestok og et stykke papir+pen indenfor rækkevide. Sådan har det nok været i 1000 år. Vi har dog set lasermåleren overtage tommestokkens funktion og lommeregneren har støttet hovedregningen. I de sidste 5 år har mærker som Leica taget skridtet videre. Nu kan man for ‘almindelige’ penge købe et værktøj der kan det hele på en gang…digitalt forbundet til dit CAD software.

Siden jeg så hvad Leica’s laser gizmo Disto D8 kan præstere, så har mine iPhone apps ikke helt haft den samme glorie. Tricket ligger i, at Disto måleren er programbaseret: Man bliver trinvist bliver bedt om en serie af delmål der indgår som parametre [vinkel & længde] i den endelige udregning. Det er textbook Trigonometri/Pythagoras, og der er en helt enorm styrke i at kunne måle stort set alt fra enhver afstand, og så ovenikøbet ende op med en ellers besværlige udregninger efter få sekunder.

Leica har flere modeler der varierer i pris og graden af funktioner [D3-D8 koster ca. 3- 5.000 kr i DK]. På filmene nedenfor kan du hvad det er den kan – især måling af dit sites topologi er ret checket

Laser-to-BIM / Laser-to-Revit
Den lille laser gizmo imponerer ved at der er tænkt på de små ting, som fx. et kamera så du kan zoome ind på dit målpunkt, 360 graders vaterpas funktion og ikke  mindst Bluetooth der giver forbindelse til din computers software…som fx REVIT.

Firmaet Pointknow er igang med at udvikle en beta plugin til Revit [se filmen nedenfor] der gør det muligt via Bluetooth, at oppe din BIM model, men du opmåler. Og indtil vi allesammen har en billig pointcloud laser beamer der kan måle et helt rum op på en gang, ja, så er Pointknow løsning kærkommen. De har 2-3 film mere her på youtube.

Reklamer

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i 2D/ 3D/ 4D, Applikationer, Arkitektfaglighed, Bæredygtighed, BIM, Byggeplads, Film, Hardware, Konstruktion, Materialer, projektering, Projektledelse, Software, Strategi og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Laser-to-BIM

  1. Pingback: Digital opmåling – Laser til 3D Model | RASMUS BRØNNUM – en Arkitektur Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s