‘DraftSight’ – Årets vigtigste 2D CAD udgivelse?

En gratis AutoCad Killer [PC, Linux og MAC]
Software udvikleren Dassault står bag kongelige CAD programmer som CATIA og Solidworks. Men kun en uge før Autodesk [fantast] udgivelse af AutoCad til MAC OSX, udgav Dassault Autocad klonen DraftSight. Og rygterne siger, at Dassault forsøger at dræbe Autodesk’s cash-cow, AutoCad, som jo stadig koster $4.ooo for en enkelt licens. DraftSight derimod er… GRATIS! Ud over at det kan downloades til både PC, LINUX og MAC, så

Og det er imponerende at en DraftSight installering kun fylder 47 Mb! Til sammenligning fylder en AutoCad 2011 installering 1Gb og AutoCad Architecture omkring de 1.5 Gb. Det giver programmet en vis friskhed, som man godt kan savne i de store CAD applikationer. Det betyder ligeledes at DraftSight åbner på 3-4 sekunder – lækkert!!

DraftSight er et helt nyt stykke software, opbygget fra bunden med udgangspunkt i Open Design Alliance (ODA) DWGdirect SDK, hvilket betyder at de frit kan bruge DWG som deres eget fil format. Alle dine Autocad filer åbner naturligt op i DraftSight [AEC objekter fra AutoCad Architecture konverteres til linier]. Alle dine opsatte Sheets, Lag, stregtykkelser, farver, Hatches, Blocks, References åbner perfekt op. Ja, selv din ctb. plotstyles fra Autocad kan du genbruge. Og sidst men ikke mindst, DraftSight gemmer i DWG formater fra R12 til R2007-2010.

Selve brugerfladen minder lidt om AutoCad 2007 – forenklet men det er dejligt rent og hurtigt. Alle genveje og kommandoer er fuldstændig som i Autocad, og du her kan du finde en liste over alle DraftSights funktioner. Og se flere videoer der gennemgår Draftsights funktioner. Det er ikke fordi DraftSight har nogle funktioner som AutoCad ikke har. Og dog! DraftSight kommer med en Mouse Gesture widget funktion, som kan customizes. Du aktiverer den ved at holde højre museknap inde mens du trækker – se instruktionsvideo.

Gratis download (47 Mb)
Som sagt så er DraftSight gratis til privatbrug, og en erhvervslicens koster et mindre beløb. Når du downloader er det ikke nødvendigt at registrere dig. Dog kan du først bruge print funktionen når du har aktiveret dig som bruger – dette er alligevel påkrævet inden 30 dage. Det er nu hurtigt gjort, og det handler mest om at producenten har hold i antallet af brugere… og evt. et nyhedsbrev nu og da.

ssssssssssssssss sssssssssss

– Hvis du downloader og installerer DraftSight, så smid en kommentar nedenfor og fortæl hvad du synes om produktet. Det kan være en stor hjælp for andre brugere at høre din mening [= kvalitetssikring].

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i 2D/ 3D/ 4D, Applikationer, Arkitektfaglighed, BIM, Design, projektering, Software og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 svar til ‘DraftSight’ – Årets vigtigste 2D CAD udgivelse?

 1. Pingback: BramBlog - stream of stuff

 2. Joakim Dahl siger:

  DraftSight virker lovende, selv om den har nogle små fejl. Jeg kan f.eks. ikke få den til at vise mtext i mine gamle .dwg filer. Men alle kommandoer sidder lige hvor de skal på tastaturet så vidt jeg kan bedømme.

  Et andet alternativ er Doublecad:
  http://www.doublecad.com/

  • Rasmus Brønnum siger:

   Hej Joakim.
   Jeg kender ikke DoubleCad, men skal da lige prøve det af. Det meget interessante ved DraftSight er jo også, at det kører på MAC – det løser de problemer som MAC studerende har haft med at arbejde i AutoCad udenfor et PC miljø.

   Tak for kommentaren ;)

   Rasmus

 3. Kirstine siger:

  Jeg har lige installeret programmet. Fik det anbefalet af en person som tidligere har tegnet i autocad. Jeg har selv tegnet i autocad i små 20 år på min arbejdsplads. Umiddelbart ser dette program fantastisk ud. Gløder mig til at prøve det.
  Hilsen Kirstine

 4. Kirstine siger:

  Undskyld stavefejl (gløder mig til at prøve) og at jeg ikke fik give tommelfingeren op, men det kunne jeg ikke lige finde ud af. Men 5 store stjerner herfra,
  Hilsen Kirstine

 5. Nickolei siger:

  Har prøvet programmet et par timer, og den kan sikkert det man skal bruge, dog synes jeg det er svært at lave sine indstillinger, som man gerne vil have dem, iforhold til anto cad, skal man bare lige vænde sig til det. Jeg vil give det en chance. Og iløbet af en uges tid vil jeg prøve, om den kan arbejde sammen med min CNC maskine, for så er jeg sikker på, at jeg ikke vil ud og bruge kassen på nyt software.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s