Design Performance Viewer til REVIT [Beta]

FORM FOLLOWS ENERGY
Der er vist ingen der i tvivl om, at når det kommer til energiområdet, så skal arkitekterne efterhånden vide en lille smule om en HEL masse. Og uden den kære lille computer til at inddrage det i skitseprocessen, ja, så ville vi nok allesammen være nødsaget til at tegne runde huse med solceller på taget. Kompleksiteten vil altså få mulighed for at overlave, til gavn for arkitekturen.

The Design Performance Viewer (DPV) er et løbende forskningsprojekt fra Institute of Technology in Architecture (ITA) på arkitektskolen ETH i Zurich. Målet er at skabe en hurtig, visuel og kreativ tilgang til at arbejde med arkitektur og bæredygtighed, ved konstant performance feedback i ens BIM software. De har taget udgangspunkt i REVIT Architecture, i form af et plug-in [beta] der kan downloades gratis (Windows 7 / 32-64 bit / Autodesk Revit Architecture 2011)


– Billede fra tidligere DPV plug-in til Revit 2009

Og det er ikke for sjov de har udviklet på dette plug-in. Bare i 2010 brugte over 200 af deres arkitektstuderende DPV i deres projekt. Oven i dette testes betaversionen på 15 arkitekt- og ingeniørfirmaer. DPV er indtil videre kun baseret på SIA 380.1 (Schweiziske energikrav).

Form Follows Energy (PDF) – 2011 GEB artikel hvor DPV omtales.  Er du ikke stærk i tysk, så prøv den her i google translate.

www.designperformance.net

PS. Kan vi ikke samtidig få udviklet tilsvarende [omvendte] plug-ins til fx. ingeniørerne, så skærmen blinker når de laver energioptimerende løsninger der går imod projektets arkitektoniske fornuft. Hver tegnestue kunne så have en slags “Arkistyle” (aka. Plotstyle), som hørte til det enkelte projekt eller tegnestuens designfilosofi.


– Billede fra tidligere DPV plug-in til Revit 2009

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i 2D/ 3D/ 4D, Applikationer, Arkitektur, Bæredygtighed, BIM, Design, Film, Konstruktion, projektering, Software, Strategi og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s