SEMINAR: “Åben Innovation i Byggeriet?” [6. Juni, 13-18]

Så rykker Dansk Arkitektur Center en tur til Århus. Det sker d. 6. juni, med seminaret Åben Innovation i Byggeriet der huses af Kunstmuseet Aros, hvor der er flot linet op til en interessant diskusion. Arrangementet er gratis men med et begrænset antal pladser, og det kræver derfor en bindende tilmelding på dette link.

Læs mere om seminar og program:

Seminar
Hvad skal vi med åben innovation i byggeriet? Bliv introduceret til hvad begrebet åben innovation betyder og bliv klogere på, hvordan åbne innovationsmetoder kan anvendes i byggeriet. Dansk Arkitektur Center inviterer til seminar på ARoS – med mulighed for at opleve Olafur Eliassons nye kunstværk Your rainbow panorama, der er en 150 meter lang rundgang på taget af kunstmuseet.

Åben innovation – hvorfor og hvordan?
Byggeriet står over for store forandringer i disse år og skærpet energiforbrug, finanskrise og øget globalisering er alle parametre, der udfordrer byggebranchen til at udvikle nye løsninger. Samtidig sker der et generelt skift i, hvor innovationen finder sted, og hvad der driver den. Fra at være et internt anliggende sker stadig mere udvikling i samspil med eksterne aktører, hvor virksomheden systematisk åbner deres innovationsproces for viden, idéer og løsninger, der er genereret uden for virksomheden med inddragelse af
brugere, kunder, leverandører, eksperter o.a.

Potentiale for byggeriet
En analyse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet viser, at der for mange virksomheder er  positive økonomiske effekter at hente ved at anvende åbne innovationsmetoder i  innovationsprocessen. Brugen af åbne innovationsmetoder har dog hidtil kun været  benyttet i begrænset omfang i byggeriet. På seminaret udfordrer vi byggeriets vaner – og  diskuterer potentialet i at udnytte åben innovation til at udvikle nye ideer og løfte idehøjden i byggeriet gennem nye videns- og samarbejdskonstellationer.

PROGRAM

Velkomst
Kent Martinussen, adm. direktør, Dansk Arkitektur Center

Innovation i den danske byggesektor
Lennie Clausen, projektleder, Realdania
Introduktion til Realdanias samlede initiativ for at skabe og videreudvikle et aktivt innovationsmiljø i den danske byggesektor.

Åben innovation i byggeriet?
Mikkel A. Thomassen, Smith
Natalie Mossin, specialist i byggeriets udvikling, DAC
Byggeriet står over for store forandringer i disse år, og det udfordrer sektorens aktører, for hvor godt er den enkelte virksomhed og organisation gearet til at udvikle nye løsninger? Oplægget giver et bud på, hvordan metoder til åben innovation kan anvendes i byggeriet og indkredser såvel potentialer som udfordringer.

Hvordan bruges åben innovation i virksomheden?
Jesper Müller-Krogstrup, partner, Nosco
Nosco’s Idea Management Programme skræddersyr løsninger til understøttelse af virksomheders idéudviklingsstrategi. Nosco tilbyder løsninger til implementering af åben innovation gennem softwaren Idea Exchange og præsenterer erfaringer fra projekter for bl.a. Rambøll, VELUX, Danfoss, DSB og Økonomistyrelsen.

Virksomhedscase
Hvordan skaber man udvikling med hjælp fra eksterne aktører? Oplæg med
udgangspunkt i en konkret virksomhedscase om erfaringer med at bruge
åbne innovationsmetoder.

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur, Bæredygtighed, Debat, Strategi, Teori og tagget . Bogmærk permalinket.

Et svar til SEMINAR: “Åben Innovation i Byggeriet?” [6. Juni, 13-18]

  1. Pingback: Byggeproces – AROS, Your Rainbow Panorama [TV2, 6:43 min] | RASMUS BRØNNUM – en Arkitektur Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s