Bedre workflow mellem PC og Mac

PC på din Macbook
Der er efterhånden en del [arkitekter] som har valgt at købe en MAC som privat computer. Og min egen laptop er da også MAC. Jeg vil så indrømme at jeg booter op i Windows da jeg kan arbejde i flest programmer af gangen på min PC, hvor nogen af dem bare ikke kører på OS X platformen – og VM Ware eller Parralels nu engang kun en lappeløsning dette problem. Fred være med det!

Men hvis du til tider hopper frem og tilbage mellem din Windows partition og Mac OS X, så ved du også, at man fra MAC desktoppen ikke kan oprette, slette eller modificere filer eller mapper på NTFS-partitioner – kun læse dem!? Den tekniske forklaring er at Windows bruger et andet filsystem – FAT32 eller det nyere, NTFS. Mac OS X bruger Mac OS Extended, bedre kendt som HFS+]. MAC kan samarbejde med visse Windows formater, mens Windows har brug for lidt extra software. At Apple ikke for længst har indarbejdet en løsning i deres, ellers meget imødekommende, Bootcamp applikation, handler nok mere om, at NTFS er under licens hos Microsoft.

MEN der er faktisk en løsning på dette – firmaet Paragon har igennem mange år solgt et produkt der løser ‘problemmet’ – NTFS for Mac® OS X. [hvis man vil købe det koster det ca. 100 kr på http://www.paragon-software.com]

Smart i forhold til eksterne Harddiske
Ud over at du har behov for at arbejde på tværs af styresystemer PÅ din Mac, sker det også at du får en “Windows formatteret” harddisk i hånden fra dem du evt. samarbejder med. [Er du i tvivl hvilket format harddisken er, så højreklik på Harddisk ikonet og gå i Propporties (Windows) eller Get Info (Mac)].

Mac OS X har faktisk altid kunne læse FAT32 formatterede harddiske. Så den kan du til hver en tid slutte til din Mac uden læse/skrive problemer. MEN der er visse begrænsninger ved FAT32.

  1. Det understøtter kun filer op til 4 Gb eller mindre.
  2. Windows bruger stort set kun NTFS formatet (medmindre de ved at de er nødt til at samarbejde med en Mac!)
  3. Din Windows partition på din Mac er altid i NTFS

Derfor er det netop en smart løsning, at installere NTFS for Mac® OS X – så er du sikret. Der er værd at vide at der også findes en løsning for PC brugere der støder på Mac harddiske – HFS+ for windows, også fra http://www.paragon-software.com]

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Applikationer, Software og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s