Tidslinie: The Complex History of Sustainability [VOLUME]

Speaking about the environment today apparently means speaking about Sustainability. Theoretically, no one can take a stand against Sustainability because there is no definition of it. Neither is there a history of Sustainability. The S-word seems to point to a universal idea, valid anywhere, at any time!”uddrag

Hvor kom begrebet ‘Bæredygtighed’ så lige fra?
Selv om idéen om bæredygtighed allerede så lyset i 1700-tallets Tyskland i form af begrebet ‘Nachhaltigkeit’, så er bæredygtighed, i sig selv, et nyere koncept. Et koncept der blev udviklet op gennem 70’erne for først senere i 1987, at officielt træde ind op på den internationale storscene i EUrapporten: ’Our Common Future’.

I historiens lys er det tydeligt at den vestlige verden altid har været optaget af forholdet mellem mennesket og natur [læs. det som er udenfor dem selv]. Der går mange idéer forud for begrebet ‘Bæredygtighed’, og selv den dag i dag er der flere trends og originale idéer der har oprindelse i langt ældre ideologiske traditioner. Og visse er ligefrem i direkte strid med ‘Bæredygtighed’.

Download:  PLAKAT – “the Complex History of Sustainability” (PDF)
Download:  101 siders forklaring for alt på tidlinien (PDF)

En kompleks historie!
Arkitekturmagasinet VOLUME – issue 18, After Zero [læs Editorial] udgav i foråret en tidslinie for “the Complex History of Sustainability” (issuu), med en tilhørende 101 siders forklaring (PDF). Og det er et dejligt sammensat indhold som de to bagmænd, Amir Djalali og Piet Vollaard, har valgt at inddrage i ‘en arkitekts tilgang til bæredygtigt design’. Ud over at udfolde perioden fra 1500-tallet og frem til år 2040, så giver de også et billede af de forskellige trends, forfattere og fiktion der har haft – og vil få – indflydelse inden for områder som politik, moral, arkitektur, teknologi, film, spil, litteratur, økonomi og bureaukrati.

PS. “The Complex History of Sustainability Timeline” kan også købes som plakat for 5 Euro (inkl forsendelse) gennem Volume.

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur, Bæredygtighed, Grafik & Design, Kultur, Litteratur, Strategi, Teori og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Tidslinie: The Complex History of Sustainability [VOLUME]

  1. Pingback: Bæredygtigheds-Certificering… | Graphisoft Danmark

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s