DR P1: “Blæredygtigt Byggeri” [43:00 min.]


“Bygningsreglementet sikrer, at vi i Danmark er med helt fremme, når det handler om at bygge energieffektive huse. Men der er ingen krav om miljøcertificering af byggematerialerne. P1 Klima og Miljø ser nærmere på, hvad bæredygtigt byggeri egentlig er.

Jeg forsøger generelt at blive bedre til at opsnappe gode udsendelser på P1. I forhold til TED forelæsningerne, så pumpes der 10x mere information ud hver eneste dag. Et af de udsendelser som man sagtens kunne have i ørerne mens man arbejder er DR p1 udsendelsensrækken Klima & Miljø [hør som iTunes podcasts].

I september kunne man høre udsendelsen: “Blæredygtigt Byggeri” [ Download MP3 fil, hør podcast på iTunes] med bla. arkitekter Michael Christensen fra CCO, arkitekt og konsulent Vibeke Grupe Larsen VGLCPH.dk -, og Rob Marsh fra Statens Byggeforskningsinstitut.

Back to the past – Ørestad anno 2004
Hvis man vil have lidt perspektiv på hvordan dansk byggeri’s bæredygtighedsudvikling har udviklet sig, så kan man spole tiden tilbage og høre en af de første udsendelser fra 2004: “Danmark er bagud med bæredygtigt byggeri”.

[2004] “I Ørestad havde politikere og byplanlæggere alle tiders chance: De kunne have stillet konkrete miljøkrav til den nye bydel og sørget at etablere en infrastruktur som sikrede den bedst mulige udnyttelse af ressourcer. De kunne have opstillet konkrete miljømål og skærpet kravene til energiforbruget i husene. De kunne have gjort bydelen til et udstillingsvindue for moderne miljøteknologi. Men den chance er forpasset. Ørestad bliver ikke Danmark bud på den bæredygtige by, siger arkitekt Rie Øhlenslæger fra Dansk Center for Byøkologi, som lige er blevet nedlagt.”

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur, Bæredygtighed, Debat, Materialer, projektering, Strategi, Teori og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s