Køb af billigt HD videokamera

Køb af billigt HD videokamera
Jeg blev bedt om at finde et kamera til Arkitektforeningens lokalledelse, til brug for dokumentering og interviews. Jeg gik efter at finde det bedste til en samlet pris der lå under de 4.000 kr. Efter flere aftentimers undersøgelser faldt valget helt klart på et Panasonic HDC-SD90 til omkring de af 3.400 kr. Ufatteligt hvad man efterhånden kan få for sine penge. Oveni i den pris skal man lægge køb af SD kort. Jeg købte et 32 Gb Lexar SDHC kort (class 6) til 399 kr. Med en lille taske landede prisen lige under de 4.000 kr.

Så står man og har brug for et nyt kamera ved tilsyn på byggepladsen, registrering på studieture og opgavestart, eller måske til dokumentation af foredrag, så kan jeg kun anbefale at du tager udgangspunkt i dette kamera.

Vigtigt med lydindgang til ekstern mikrofon
Mit personlige top parameter ved køb af nyt kamera var om der er en lydindgang til når man har brug for at tilslutte en ekstern (ordentlig) mikrofon. Desværre er langt de fleste amatørkameraer født uden. Men når nu man vil have ordentlig lyd på de ordenlige billeder, så var det kun med at finde frem til det dem understøttede det. Og det tager tid at grave den information frem på hver eneste kamera. Men at det så var et kamera der var de fleste konkurrenter overlegen i billedkvalitet, intern lydkvalitet, navigation og pris mm. var super fedt!

Nu prøver vi lige kameraet af med en af mine egne eksterne mikrofoner. Men hvis man skal bruge tid på at lave selv korte optagelser hvor lyden er vigtig, så skal man skynde sig med at investere i udstyr der giver et udbytte der svarer til den dyrebare tid man allerede lægger i projektet. Et kommende køb ville nok være en af de prisvindende eksterne mikrofoner: RØDE VideoMIC (ca. 700 kr), eller den mere kompakte RØDE VideoMIC Pro (ca. 1.400 kr), der begge allerede er kendte blandt dem der filmer med DSLR.

Reklamer

Om Rasmus Brønnum

Architect
Dette indlæg blev udgivet i Arkitektfaglighed, Film, Hardware og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Køb af billigt HD videokamera

 1. Hej Rasmus.

  Pixmania vil jeg opfordre folk til at holde sig fra, skulle der blive problemer med produktet er de simpelthen umulige at have med at gøre, og ofte giver folk op for at få deres garanti, desværre.

  Kameraet kan fåes herhjemme hos bla. Dane-IT (http://www.daneit.dk/PartDetail.aspx?q=p:10500113) til ca. samme pris, og de yder kanon service.
  Skal lige nævnes at jeg ikke har noget forhold til Dane-IT ud over at være tilfreds kunde hos dem gennem et par gange.

  Ang. mikrofonen kan man sagtens “nøjes” med den alm. RØDE Videomic. Pro udgaven er reelt kun mindre, mere handy men lyd kvaliteten er også godt og vel den samme. Så står man med et småt budget, så gå efter den alm. udgave. som koster omkring det halve af Pro udgaven.

  Mvh.
  Rasmus Degnbol

 2. Hej Rasmus!

  Superfedt at du lægger ud reviews og anbefalninger af diverse verktøy.
  Det gør at det bliver lidt nemmere at ta stilling til hvad man bør velge.

  Tak!

  Mvh Bendik Støckert

 3. Pingback: AARHUS URBAN LAB – “Gang i Aarhus” [AAA, nov. 2011] « StudArk

 4. Pingback: AARHUS URBAN LAB – “Gang i Aarhus” [AAA, nov. 2011] | RASMUS BRØNNUM – en Arkitektur Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s